Neighboring Landscapes / Galerija SC / Zagreb

Neighboring Landscapes / Galerija SC / Zagreb

Pozivamo Vas na razgovor s umjetnicima i otvorenje izložbe „Neighboring Landscapes“ grupe autora: Yll Citaku, Nita Deda, Sandra Dukić, Ivana Ivković, Leban / Kleindienst, Borjana Mrđa, Renata Poljak, koje će se održati u utorak, 17. prosinca u Galeriji SC, s početkom u 20 sati. Kustos izložbe je Boško Bošković. Razgovor s umjetnicima zakazan je za 18.30 sati.

Izložba je otvorena do 28. prosinca, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

«Problem identifikacije s regijom Balkana je podvrsta šireg problema identiteta malih perifernih nacija.» (Marija Todorova)

Izložba okuplja umjetnike čija nastojanja se poklapaju sa različitim nivoima, a tiču se prostora bivše Jugoslavije. Projekt predstavlja njihove videoradove, crteže i objekte od kojih su neki osobni, lirski, okrenuti intimnim preokupacijama dok su drugi društveno angažirani.

Na izložbi sudjeluju: Renata Poljak sa vidoradom Staging Actors / Staging Beliefs o partizanskom junaku Bošku Buhi, Schustaj Laban i Stas Kleindienst s dokumentarnim filmom Newborn o pitanju Kosova, Sandra Dukić s instalacijom Anatomija ženskih osjećaja na temu tradicije, Ivana Ivković s objektima autobiografskog karaktera i osobne povijesti, Yill Citakov s kratkim filmom Nova nevjesta o pripremama za vjenčanje u malom mjestu na Kosovu, te Boris Glamočanin s interaktivnim crtežom i likovima radnika kao herojima u razdoblju soc-realizma.

Kustos izložbe je Boško Bošković iz Beograda koji živi i radi u New Yorku i čija je pozicija aktera i promatrača, a koja time omogućuje sagledati prostor Balkana sa dvije strane.

  source page: /http://www.sczg.unizg.hr/kultura/program/galerija-sc-imaginarni-balkan-izlozba/